Geriausio ėdalo šunims pasirinkimas - sudėtis

 Daugelis šeimininkų savo augintinius maitina sausuoju arba konservuotu ėdalu. Mums šunų ėdalas gal ir nežadina apetito, tačiau jis turi daug maistinių medžiagų, reikalingų šuns kasdieniam gyvenimui, energijai, aktyvumui ir gerai savijautai. Kokybiškas šunų maistas, kalbant ne tik apie gamintoją, tačiau ir apie pačio ėdalo sudėtį, natūralių produktų kiekį, turėtų būti sertifikuotas, išbandytas, pritaikytas šunų poreikiams pagal to maisto rekomendaciją.

Šunų maisto sudėtis

geriausio ėdalo šunims pasirinkimas
Šunys yra tikri mėsėdžiai – mėsa sudaro didžiąją dalį jų kasdienės dietos. Namuose laikomi šunys taip pat gali gauti naudingųjų maistinių medžiagų iš grūdinių kultūrų, vaisių ar net daržovių. Vis dėlto šie ne gyvulinės kilmės produktai yra skirti ne tik tam, kad šuo nebejaustų alkio jausmo, jie taip pat yra ypatingai vertingas vitaminų, mineralų bei ląstelienos šaltinis. Geras šunų maistas privalo savo sudėtyje turėti mėsos, daržovių, grūdinių kultūrų, gali turėti vaisių. Idealus šunų ėdalas sudarytas iš aukščiausios kokybės ingredientų, kurie yra priimtini šuns virškinimo sistemai.

Jeigu nesate tikri dėl maisto pasirinkimo mažam šuniukui ir suaugusiam šuniui, atkreipkite dėmesį į rekomendacijas ant pakuotės. Maistą sudaro skirtingos medžiagos, kurios tinka šunims, atsižvelgiant į jų svorį, amžių, sveikatos būklę ir kt. Pavyzdžiui, didieji veisliniai šunys ir jų šuniukai turi skirtingus maitinimosi įpročius, palyginti su mažųjų veislių šunimis.

Naudinga pasidomėti:


Kokį šunų ėdalą rinktis?

Vienas iš būdų atskirti gerą šunų ėdalą nuo prastesnio, yra informacija, pateikiama ant pakuotės. Norėdami įsitikinti, kad pasirinktas šunų ėdalas turi pakankamai maistinių medžiagų, kurios  reikalingos jūsų augintiniui, panagrinėkite informaciją ant pakuotės. Atkreipkite dėmesį į ingredientus, maisto medžiagų pasisavinimo lygį (priklauso nuo šuns maitinimosi ypatumų) ir šėrimo dažnumo patarimus.

Šunų maisto sudėtį labai praturtina omega-3 riebalų rūgštys. Taip pat kaip žmonėms, šunims svarbu palaikyti omega-3 ir omega-6 balansą organizme. Disbalansas atsiranda dėl per didelio kiekio omega-6 rūgščių naminiame maiste, kurį atiduodate šuniui. Jei maitinate šunį ir pirktiniu maistu, turėtumėte apsvarstyti galimybę rinktis ėdalą, kurio sudėtyje yra omega-3. Tai padės subalansuoti virškinimo sistemos ir viso organizmo darbą:

· omega-3 riebalų rūgštys padeda kovoti su uždegimais (rekomenduojamaalergiškiems ar artritu sergantiems šunims);

·    omega-3 riebalų rūgštys gerina odos būklę ir sąnarių veiklą, suteikia energijos;

·       omega-3 riebalų rūgštys užtikrina šuniukų kognityvinį vystymąsi ir gerina suaugusių šunų kognityvines funkcijas.

Šunų ėdalas yra pagrindinė keturkojų raciono dalis, net ir papildomai šeriant naminiu maistu, tad visada verta atkreipti dėmesį į maisto sudėtį.

Straipsnis panaudotas iš: Maistassunims.lt

Komentarai