Kaip naudojamas Tofu kraikas

Augalinis tofu kraikas katėms yra puiki alternatyva tradiciniams kraikams, suteikianti daugybę privalumų tiek katei, tiek šeimininkui. Jį lengva ir patogu naudoti, o dėl natūralios sudėties tofu kraikas gali būti net kompostuojamas ir greitai suyra, nepalieka neigiamo pėdsako gamtai. Tai puikus sprendimas tiems, kurie ieško patogaus ir ekologiško būdo pasirūpinti savo katės poreikiais.

Tofu kraiko naudojimas yra paprastas ir nedaug skiriasi nuo kitų rūšių kraiko katėms, tačiau svarbu žinoti keletą taisyklių.

Kaip pradėti naudoti tofu kraiką?

kaip naudojamas tofu kraikas


Tofu kraikas yra neutralus ir dėl savo universalių savybių tinka visoms katėms, net ir turinčioms specialiųjų poreikių ar kenčiančioms nuo alerginių reakcijų. Vis dėlto kraiko struktūra jūsų augintinei pirmą kartą gali pasirodyti neįprasta, priklausomai nuo to, kokį kraiką ir kiek laiko naudojote prieš tai. Tofu kraikas yra itin lengvas ir labai purus, tačiau nedulka ir nelimpa. Liečiant jis tikrai skiriasi nuo bentonito ar silikoninio kraiko ir katė tai tikrai pastebės.

Norint apsidrausti nuo netikėtumų, rekomenduojama keičiant anksčiau naudotą kraiką į tofu, pirmiausiai juos sumaišyti tarpusavyje. Taip, tokiu būdu dar negalėsite džiaugtis visais augalinio kraiko teikiamais privalumais, tačiau pereinamasis laikotarpis apsaugos nuo galimo katės nepasitenkinimo naujove, suteiks jai saugų pereinamąjį laikotarpį. Pirmiausiai kraiką galima maišyti santykiu 1:1, vėliau laipsniškai didinant tofu kraiko kiekį. Rekomenduojamas maždaug mėnesio pereinamasis laikotarpis.

Tofu kraiko naudojimo taisyklės

Augalinis kraikas yra itin patogus, nes greitai sugeria tiek skysčius, tiek kvapus. Iš žirnių ląstelienos gaminamas tofu kraikas absorbuoja skystį per kelias sekundes ir tarsi užrakina jį viduje – tai lengva pastebėti, nes kraiko granulės sušoka į grumstus. Juos lengva pašalinti, o tokiu būdu katei užtikrinama puiki higiena, nes skystis nepasiekia dėžutės dugno, nesusidaro terpė bakterijoms veistis.

Naudinga pasidomėti:

Naudojant tofu kraiką, švari katės dėžutė yra užpildoma nauju kraiku. Kaskart katei pasinaudojus tualetu, panaudotą kraiką - kietus grumstelius semtuvėliu reikia pašalinti. Taip pripratinsite katę daryti į dėžutę, nes jos ypatingai mėgsta švarą. Tofu galima nuleisti į klozetą, todėl tai labai patogu. Esant poreikiui, tačiau ne kiekvieną kartą, katės dėžutė yra papildoma švariu kraiku, o periodiškai reikėtų pakeisti visą kraiką ir išplauti dėžutę, tačiau dėl savybių, kuriomis pasižymi tofu kraikas, šis darbas nėra toks dažnas kaip naudojant, pavyzdžiui, smėlio pagrindo kraiką katėms.

Taisyklingai naudojant, tofu kraikas yra ne tik patogus, bet ir ekonomiškas sprendimas, nes vienos vidutinio dydžio pakuotės pakanka visam mėnesiui.

Komentarai