Josera sterilizuotoms katėms

 Sterilizuotoms ir kastruotoms katėms tenka susidurti su specifiniais sveikatos iššūkiais, kuriuos sukelia hormoniniai pokyčiai po operacijos. Šie pokyčiai gali lemti polinkį į viršsvorį, padidėjusią šlapimo takų akmenų riziką ir kitus sveikatos sutrikimus. Dėl šių priežasčių labai svarbu parinkti tinkamą pašarą, kuris ne tik tenkintų kasdieninius mitybos poreikius, bet ir padėtų išlaikyti gerą sveikatą bei optimalų svorį. Vieni iš populiariausių ir kokybiškiausių pašarų šioje kategorijoje yra „Josera“ linijos produktai: „Josera Léger“, „Josera Naturelle“ ir „Josera Classic“. Šiame straipsnyje aptarsime šių pašarų privalumus, kaip tinkamai maitinti sterilizuotas kates pagal jų amžių, bei pateiksime informaciją apie kainas ir maisto gaminių svorius.

„Josera“ prekės ženklo pašarų kokybė

josera sterilizuotoms katems


„Josera“ yra gerai žinomas prekės ženklas, kuris gamina aukštos kokybės pašarus katėms ir šunims. Jų produkcija išsiskiria natūraliais ingredientais, be dirbtinių priedų, dažiklių ar konservantų. Tai užtikrina, kad jūsų katė gaus visas reikiamas maistines medžiagas, nepatirdama neigiamo poveikio nuo nereikalingų cheminių priedų. Be to, „Josera“ pašarai yra gaminami Vokietijoje, laikantis griežtų kokybės kontrolės standartų, o tai suteikia pasitikėjimo, kad produktai yra saugūs ir patikimi.

Kodėl sterilizuotoms ir kastruotoms katėms reikalingas specialus pašaras?

Sterilizuotos ir kastruotos katės dažniausiai yra mažiau aktyvios, todėl joms reikia mažiau energijos. Tačiau dėl hormonų pokyčių po operacijos jų apetitas dažnai padidėja, o tai gali sukelti persivalgymą ir svorio priaugimą. Be to, dėl hormoninių pokyčių padidėja rizika susirgti šlapimo takų akmenimis. Todėl svarbu pasirinkti pašarą, kuris ne tik sumažintų kalorijų kiekį, bet ir užtikrintų subalansuotą mitybą bei padėtų palaikyti sveiką šlapimo sistemos veiklą. Todėl augintojai geriausiu maistu sterilizuotoms katėms priskiria Josera.

„Josera Léger“

„Josera Léger“ pašaras sukurtas specialiai sterilizuotoms ir mažiau aktyvioms katėms. Jis turi mažesnį kalorijų kiekį ir yra praturtintas ląsteliena, kuri padeda išlaikyti sotumo jausmą. Tai leidžia katei jaustis sotiems ilgiau, neskatinant persivalgymo. Pašaro sudėtyje esantys aukštos kokybės baltymai padeda išlaikyti raumenų masę, net jei katė suvartoja mažiau kalorijų. Be to, „Josera Léger“ turi subalansuotą mineralų sudėtį, kuri padeda palaikyti sveiką šlapimo pH lygį ir mažina akmenų susidarymo riziką.

„Josera Naturelle“

„Josera Naturelle“ pašaras yra natūrali, grūdų neturinti alternatyva sterilizuotoms katėms. Jis ypač tinka katėms, turinčioms jautrią virškinimo sistemą ar alergijų. Šis pašaras pasižymi sumažintu riebalų kiekiu ir subalansuotu baltymų lygiu, todėl padeda palaikyti optimalų kūno svorį. „Naturelle“ sudėtyje yra natūralių ingredientų, kurie prisideda prie sveiko kailio ir odos. Taip pat, šis pašaras padeda reguliuoti šlapimo sistemos veiklą, sumažindamas šlapimo takų akmenų riziką.

„Josera Classic“

„Josera Classic“ yra plačiai pritaikomas pašaras, tinkantis tiek sterilizuotoms, tiek nesterilizuotoms katėms. Šio pašaro sudėtis praturtinta aukštos kokybės paukštienos baltymais ir grūdais, kurie užtikrina subalansuotą energijos tiekimą. Nors šis pašaras nėra specialiai sukurtas sterilizuotoms katėms, jo subalansuota sudėtis taip pat tinka toms katėms, kurios nėra linkusios į viršsvorį. „Josera Classic“ yra puikus pasirinkimas, kai norima suteikti katei natūralų maistą be dirbtinių priedų.

Kaip maitinti sterilizuotas kates pagal jų amžių?

Kačių mitybos poreikiai keičiasi priklausomai nuo jų amžiaus, todėl svarbu atsižvelgti į šiuos aspektus:

Jaunos katės (iki 1 metų)

Nors dauguma kačių sterilizuojamos maždaug 6 mėnesių amžiaus, jauniems kačiukams vis dar reikia daug energijos augimui. Rekomenduojama rinktis pašarą, kuris turėtų pakankamai baltymų ir energijos augimui, tačiau taip pat kontroliuoti kalorijų kiekį, kad būtų išvengta viršsvorio. „Josera Léger“ arba „Josera Naturelle“ gali būti tinkami variantai, jei pastebite, kad sterilizuota katė priauga svorio.

Suaugusios katės (1–7 metų)

Šiuo gyvenimo etapu katės dažnai tampa mažiau aktyvios ir labiau linkusios priaugti svorio. Suaugusios sterilizuotos katės turi gauti mažiau kalorijų, tačiau joms būtina užtikrinti kokybišką baltymų ir ląstelienos kiekį. „Josera Léger“ yra optimalus pasirinkimas šiame gyvenimo etape, nes jis padeda palaikyti sveiką kūno svorį ir suteikia visus reikalingus vitaminus bei mineralus.

Vyresnės katės (nuo 7 metų)

Vyresnėms katėms mažėja aktyvumas ir energijos poreikis, todėl labai svarbu kontroliuoti suvartojamų kalorijų kiekį. Šiame amžiuje didėja šlapimo takų problemų rizika, todėl „Josera Léger“ arba „Josera Naturelle“ pašarai yra ypač tinkami, nes jie ne tik mažina kalorijų kiekį, bet ir palaiko sveiką šlapimo sistemos veiklą.

Maisto gaminių svoriai

„Josera“ siūlo skirtingo svorio pakuotes, kad kiekvienas augintinis gautų jam tinkamą kiekį:

  • 400 g pakuotės: Tai patogus pasirinkimas norint išbandyti naują pašarą arba turint tik vieną katę.
  • 2 kg pakuotės: Tai vidutinio dydžio pakuotė, tinkama ilgiau laikyti mažesnėms katėms arba namų ūkiams su viena ar dviem katėmis.
  • 10 kg pakuotės: Tai ekonomiškiausias pasirinkimas šeimoms, turinčioms kelias kates, arba tiems, kurie nori ilgesnio laikotarpio sprendimo ir rečiau perka pašarus.

Kiekviena iš šių pakuočių yra praktiška ir pritaikyta įvairiems poreikiams. Jei turite kelias kates arba norite įsigyti pašarą ilgesniam laikui, 10 kg pakuotės yra tinkamiausias pasirinkimas.

Kainos akcijos metu ir be jos

„Josera“ pašarų kainos priklauso nuo produkto tipo, pakuotės dydžio ir parduotuvės, kurioje perkate. Tačiau vidutinės kainos yra šios:

  • 400 g pakuotės: Kaina paprastai siekia nuo 3 iki 5 eurų, akcijos metu gali sumažėti iki 2,5 eurų.
  • 2 kg pakuotės: Kaina svyruoja nuo 16 iki 20 eurų, akcijos metu gali nukristi iki 12–14 eurų.
  • 10 kg pakuotės: Šios pakuotės kainuoja nuo 50 iki 60 eurų, tačiau su akcija galima rasti už 40–45 eurus.

Dažnai akcijos suteikia puikią galimybę sutaupyti, todėl rekomenduojama stebėti nuolaidas ir pasinaudoti pasiūlymais, jei norite įsigyti kokybišką maistą už mažesnę kainą.

Išvados

„Josera“ pašarai sterilizuotoms katėms yra optimalus pasirinkimas dėl jų aukštos kokybės ir puikiai subalansuotų ingredientų. Pasirinkdami tarp „Josera Léger“, „Josera Naturelle“ ir „Josera Classic“, galite rasti tinkamiausią sprendimą, atsižvelgiant į savo katės amžių, aktyvumą ir sveikatos poreikius. Visi šie pašarai pasižymi subalansuota sudėtimi, natūraliais ingredientais ir reikiamu vitaminų bei mineralų kiekiu, kuris padeda palaikyti sveiką kūno svorį ir užtikrina sveiką šlapimo sistemos veiklą.

Komentarai