Saugantiems baldus šeimininkams reikia draskyklės

Saugantiems baldus šeimininkams reikia draskyklės. Toks raginimas gali pasirodyti keistu, tačiau jis yra nukreiptas ne į visus kačių augintojus. Tie, kurie turi auginimo patirtį jau žino ką reikia daryti, kad daiktai ir baldai namuose būtų saugūs. Su šia informacija naudinga pasidalinti su visais, kurie ieško informacijos kaip apsaugoti baldus ir daiktus, kad katė jų nedraskytų ir negadintų.

Saugantiems baldus šeimininkams reikia draskyklės

Saugantiems baldus šeimininkams reikia draskyklės


Suprantama situacija, kai įsigijus mažą ir kone bejėgį kačiuką šis nieko blogo nežada namuose, kuriuose apsigyvena. Bet kačiukų veiksmų neįvertina tie, kurie nebando pažvelgti į ateitį. Augantys kačiukai atranda vis naujų savo instinktų, kuriuos turi kiekvienas gyvūnas. 

  • Higiena;
  • Teritorijos žymėjimas;
  • Teritorijos saugojimas nuo kitų gyvūnų (tame sąraše yra ir žmonės).
Taigi, tam tikrose kačių augimo stadijose jos atranda tam tikrus instinktus, todėl kovoti su jais nėra prasmės. Tai beprasmiškas veiksmas ir betikslė kova. Tai gyvūno prigimtis, su kuria galima susidraugauti palenkiant katę į savo pusę. Taip saugūs liks namai, juose esantys daiktai ir baldai. 

Naudinga pasidomėti:

Svarbus pagalbininkas saugant daiktus - draskyklė


Draskyklės katėms yra projektuojamos ir surenkamos namuose tam, kad augintinių dėmesys būtų nukreiptas į jas. Turint kuklius namus galima įsigyti nebrangią katės nagų draskyklę, kad ši turėtų kur galąsti savo nagus. Tačiau gyvenant erdviuose namuose su daugiau nei 4 kambariai naudinga pasistengti, kad bendroje erdvėje būtų bent 2-3 draskyklės. Kadangi pagrindinėmis namų šeimininkės yra katės, tad ir teritorijos saugojimas katėms yra svarbus. Todėl padraskiusios surinktą draskyklę ir keliaudamos apžiūrėti kitų savo teritorijos erdvių patikrinimui ar nėra kitų gyvūnų, katės gali taip pat atrasti norą pagaląsti savo nagus į esančius baldus. Kadangi toje erdvėje nėra draskyklės, katė nesvarstydama pasirinks kitą daiktą ar baldą nagų galandimui. Štai kodėl kiekvienam šeimininkui namuose yra naudinga turėti bent vieną ar kelias kačių draskykles.

Draskyklių katėms rūšys


Draskyklių rūšių nėra daug, jos vos kelios, tačiau itin svarbios ieškantiems ką nors išskirtinio arba tiesiog klasikinio, kad katės negadintų baldų ir daiktų namuose.

  • Klaisikinės draskyklės;
  • Vertikalios - pakabinamos draskyklės;
  • Daugiafunkcinės draskyklės kačių nagų priežiūrai, pramogoms ir poilsiui.

Klaisikinės draskyklės

Klasikinės draskyklės yra horizontalios padėties ir skirtos iškirtinai, tik kačių nagų galandimui. Daugiau jokių kitokių pramogų katės su jomis sugalvoti negalės.

Vertikalios draskyklės katinams

Vertikalių draskyklių funkcijos yra platesnės. Į jas katė gali ne tik galąsti savo nagus, bet ir pasismaginti prie jos prikabintu žaislu. Tiesa, vertikalios kačių draskyklės gali būti tiek stovai, tiek tvirtinamos prie sienos ar sienų kampų. Todėl prieš renkantis draskyklę katei naudinga apie tai pasitarti su savo artimaisiais arba - savimi :)

Daugiafunkcinės draskyklės katei

Šios draskyklių rūšies paskirtis yra daugialypė. Taip, viena pagrindinių funkcijų yra suteikti katei galimybę pagaląsti savo nagus negadinant baldų ar daiktų namų erdvėje. Tačiau Tuo įdomumas tik prasideda. Daugiafunkcinės draskyklės turi ir kitų katėms naudingų savybių.

  • Draskyklės yra kelių aukštų arba nuo grindų iki lubų dydžio;
  • Nameliai katėms - jų draskyklėse gali būti keli. Tai priklauso nuo savininko turimų kačių skaičiaus. Jei auginama vos viena katė akivaizdu, kad tokiose draskyklėje naudingiausia ir praktiška bus turėti vieną arba 2 namelius. Jų paskirtis - saugumo jausmui stiprinti. Sunerimusios katės visada slepiasi tam tikrose erdvėse ir viena jų yra ant draskyklių sumontuoti nameliai, kurių viduje jauku, šilta ir saugu katei;
  • Kačių gultai - skirti kačių poilsiui kai po žaidimo norisi atsikvėpti ir nusnūsti trumpu kačių miegu. Jų skaičius draskyklėse nepakelia kainos, kad reikėtų šį klausimą svarstyti. Todėl norintys, kad jų katės turėtų kur pailsėti paįvairindamos poilsio erdves, gultų skaičiaus galima neskaičiuoti;
  • Įvairūs papildomi žaidimai įvairiose drasykles vietose. Esant įvairiems žaislams skirtingose draskyklės vietose katės gali rinktis, kuris šią dieną joms yra žaismingiausias ir jas linksminantis. Tad kuo daugiau žaidimų ir pasirinkimo, tuo smagesnis bus kačių augimas ir gyvenimas Jūsų namuose.

Kaip pripratinti katę prie draskyklės

Tik įsigiję kačiuką šeimininkai praleidžia itin svarbią galimybę auginant kates. Nesant kačių erdvėse draskyklėms jos auga be jų, todėl įsigyti draskyklę nagų galandimui kai tik pasireiškia jų instinktas gali būti per vėlus sprendimas. Todėl naudinga žinoti, kad auginti kates šalia jau esančių draskyklių yra naudinga dėl jų atsirandančių bei ilgalaikių poreikių. Jos mieliau nagus draskys į draskyklę nei į baldus, kai katės bus pripratusios prie draskyklės šalia kurios augo.

Žinoma, sudėtingiau bus tiems, kurie šią progą praleido ir kartu su kačiuku neįsigijo draskyklės. Nesvarbu, kokios ji kainos, 10 eurų ar 700, nebūtinai katės jas priims vienodai. Todėl išleisti pinigai gali nueiti perniek nežinant kaip elgtis ir kaip katę pripratinti prie draskyklės kuo ankščiau.

Taigi, draskyklės ar kelių jų dėka išsaugosite baldus ir daiktu namuose. Tuo pačiu katės turės papildomą įrankį savo žaismingumo demonstravimui ir energijos išliejimui.



Komentarai