Kokią kačių kraiko rūšį pasirinkti

 Kraikas katėms yra pats įvairiausias – tai nesunku pastebėti užsukus į specializuotą gyvūnų prekių parduotuvę ar atskirą skyrių dideliame prekybos centre. Tad natūralu, jog daugeliui kyla klausimas, kokį kačių kraiką rinktis? Kuo skiriasi atskiros jo rūšys?

Augalinis kačių kraikas – vertinantiems ekologiją

kokią kačių kraiko rūšį pasirinkti


Toks kraikas katėms yra šimtu procentų ekologiškas ir visiškai nekenksmingas, todėl tikrai patiks visiems kačių šeimininkams, juo labiau jei vertinate ekologiją. Toks kraikas sveikas katei, o tai bene esminis aspektas, kodėl daugelis šių keturkojų šeimininkų renkasi būtent tokią rūšį. Didelis privalumas ir tai, jog augalinis kraikas lengvai valomas.

Silikoninis kraikas katėms – puikus drėgmės sugeriamumas

Bene esminis aspektas, kuo šis kraikas išsiskiria, yra tas, kad jis tiesiog tobulai sugeria drėgmę ir kas svarbiausia – neutralizuoja nemalonų kvapą, o tai labai svarbu, jei ne visada galite laiku jį išvalyti. Pagal kvapų neutralizavimą laurai atitenka būtent silikoniniam kraikui. Tiesa, bėda ta, jog kai kurioms katėms toks kraikas gali nepatikti – juk žinote, kokios katės gali būti išrankios. Tad jei anksčiau šio kraiko nenaudojote, išbandykite įsigydami mažesnį kiekį.

Naudinga pasidomėti:

Tradicinis kačių kraikas – klasika

Šis kraikas bene seniausiai atsirado rinkoje, jo gamybai naudojamas molis ir smėlis. Puikus drėgmės sugeriamumas, geras kvapo neutralizavimas neleidžia šiai kraiko rūšiai pasitraukti iš populiariųjų sąrašo. Tiesa, šis kačių kraikas turi ir šiokį tokį trūkumą – palyginti su kitų rūšių kraiku, tai tradicinį reikės keisti kur kas dažniau. Tad jis nebus geriausias variantas nuolat skubantiems, gyvenantiems aktyvų gyvenimą ir ne visada randantiems laiko kačių kraiką pakeisti dažnai ir laiku.

Sušokantis kraikas katėms – maksimalus patogumas

Šios rūšies kraiko ypatumas tas, jog katei pasinaudojus tualetu kraikas sušoka į gumulus. O tai reiškia, jog iš katės tualeto pašalinti reikia ne visą kraiką ar didesnę jo dalį, o tik tuos gumulus. Tai nepaprastai patogu ir leidžia taupyti kraiką, mat jo užtenka tikrai ilgai ir nereikia keisti dažnai. Būtent toks produktas bus geriausias variantas tiems kačių šeimininkams, kurie paprastai turi labai mažai laiko, nuolat skuba, dirba įtemptu grafiku ir pan. Tiesa, galime paminėti ir tai, jog naudojant tokį kraiką katės tualeto valymu nesunkiai pasirūpins ir vyresni vaikai.

 

Taigi matyti, jog renkantis kraiką tikslinga įvertinti ir savo gyvenimo būdą bei poreikius. Taip pat, žinoma, galutinį žodį „tars“ pats augintinis.

Komentarai